Search
  • Anjuska Kogal

A je še prezgodaj za novoletne zaobljube?

Ko tole pišem, sedim na letalu za Atlanto. Kljub temu, da se skorajda »komolčimo«, čutim, da moram napisati te vrstice.­ Sosed na moji levi je nekaj minut nazaj olupil mandarino. Ja saj vem, ni nek dogodek in če ste kot bralec na tej točki pričakovali nekaj velikega, naj vam povem, da je mandarina samo povod in se z njo ne zgodi ravno veliko.


Vonj tega malega citrusa me je v sekundi vrgel v božično vzdušje. Verjetno je k temu malo prispevalo oglaševalsko bombardiranje, ki že vse od Halloweena jasno oznanja, da je ok, da začnemo nakupovati za bližajoče se praznike. Ampak če se vrnem k mojemu božičnemu duhu …

Prešinilo me je, da je za mano že skoraj prvi teden novembra in če sem povsem iskrena, ne vem, kaj se je zgodilo s septembrom. Zdi se mi, da sem, odkar sem pričela novo službo, na nekem ekspres vlaku, ki neusmiljeno brzi. In sedaj smo že v predzadnjem mesecu in še malo in bo tukaj zadnji mesec v letu. Ne vem, kako je z vami, ampak jaz sem prav obsedena s »to do list-ami« in barvnimi opombami v svojem koledarju. In konec leta naredim tako poslovni kot osebni obračun.

Če je bil v preteklosti osebni obračun precej v slogu Bridget Jones, saj veste, kilogrami pa iskanje gospoda pravšnjega ter odstranjevanje nepotrebnega čustvenega balasta, je sedaj bolj zen. Iskanje notranjega miru, meditacija in joga. Ahh …saj se samo šalim. Sem mama dvema malčkoma in večino časa se niti ne počešem ali naličim. Kar skrčeno pomeni, da sem s cilji realistična. Ostati zdrava, teči dvakrat na teden in če mi uspe, imeti oprane lase vsaj 65 % časa.

Poslovno si za drugo leto pišem uspeh. Nekaj, česar si morda še slabo leto nisem upala sanjati. Bala sem se namreč, da bom brez diplome nekompetentna. Imela sem občutek, da mi manjka znanja in še več, da do sedaj pridobljenega znanja nisem znala uporabiti v pravo smer. Največja ovira pa je bil moj pogum.


Zdi se mi, da mi je študij na Dobi dal nova krila. Kot karte so se pričela zlagati posamezna področja. Prvi uspešno opravljeni izpiti so bili potrditev, da so moji možgani še zmožni pomnjenja novih informacij. Vsako novo znanje mi je dalo nov zagon. Videla sem, da sem veliko stvari že spoznala v praksi, mentorji pa so mi na praktičen način pokazali, kako usvojeno implicirati na delovnem področju. In potem je prišel pogum. Novi službi sem rekla da.

Tako si za novo leto absolutno z velikimi črkami pišem, da želim preseči letošnje poslovne rezultate. Opraviti VSE izpite v rednem roku, se končno vpisati na tečaj španščine, večkrat ukrasti nekaj uric za slikanje in OBVEZNO imeti več »zmenkov« z možem.


Pa ti? Že imaš svoj seznam zaobljub za novo leto?126 views0 comments

Recent Posts

See All
  • LinkedIn - White Circle

© 2018 Anjuska Kogal