Search
  • Anjuska Kogal

Odmiranje sivih celic

Se tudi tebi kdaj zgodi, da se odločno sprehodiš do hladilnika, primeš ročaj in v naslednji sekundi ne veš več, po kaj si prišel/-a? Odkar sem rodila, se mi večkrat zazdi, da mi je skupaj z lasmi odmrl kup sivih celic. Ne vem, ali ima narava cel kup trikov, ki poskrbijo, da pozabiš na vse težke trenutke (ki jih poleg nešteto lepih prinese starševstvo), ali pa so tukaj preprosto leta. Roko na srce, slednje povsem izključujem in sem dodala zgolj zato, da se moj mož, ki jih ima malček več kot jaz, ne bi počutil odrinjenega (hihihihi).


Sploh ne vem, zakaj sina tolikokrat sprašujem, kaj je jedel v vrtcu ali kam je pospravil tisto igračko (ki jo potrebuje prav zdaj in je niti FBI ne more najti), ko pa sama niti ne vem, kaj sem kuhala pred dvema tednoma. Če sem iskrena, nimam pojma, kaj bomo jedli jutri, ampak to je tema za drugič.


Sploh si ne morem več predstavljati, da bi kot nekoč lahko celo noč preštudirala, spila 35 kav in zjutraj odpisala izpit. Zdaj stvari delam v peti poljski. Veliko lažje mi je, da sproti delam predmete in znanje ponavljam z nalogami. Sosledje in jasna delitev nalog, timsko delo in potreben »pritisk« profesorjev še tako pozabljivi mami omogočajo, da snov ostane, kjer mora.


Moj računalnik je knjižnica in predavalnica v enem. Včasih mislim, da Dobi manjka le online kavarna, ki bi dejansko dostavljala kavo. Če se to kdaj zgodi, zakupim častno mesto na faksu. Čeprav je ta blog o pozabljanju, menim, da na tem mestu ne smem pozabiti omeniti, da sem lani ob polnem delovniku in 2 mulcema pod 4. leti uspela opraviti 11 izpitov. 11 potrditev, ki črno na belem pričajo, da je nekaj celic še uporabnih. No … Večino ekonomike sem že pozabila, je pa ostalih deset zelo dobro zapisanih. V bistvu sem presenečena, kolikokrat uporabljam pridobljene veščine in znanja na privatnem in službenem področju.

Morda pa niti ni bilo tako slabo, da mi je materinstvo zbrisalo določene »fajle«. Sedaj imam enostavno več prostora za »upload« novega znanja. A sem že povedala, da komaj čakam na novo študijsko leto? 😊


Tvoja piflarska super mami511 views0 comments

Recent Posts

See All
  • LinkedIn - White Circle

© 2018 Anjuska Kogal